BuildingCareers
Vacature

Aankomend Directeur Industrial Services – Beverwijk

Aankomend Directeur Industrial Services – Beverwijk

Introductie

Doorgroeifunctie voor een ervaren werktuigbouwkundig projectleider. Intentie tot participatie.

Organisatie

Microtechniek Groep, gestart in 1958, is een succesvolle machinefabriek en serviceorganisatie. Zij richt zich op de fabricage van industriële machines en machineonderdelen. Daarnaast is zij gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties in de (zware) industrie.
De groep bestaat uit meerdere complementaire werkmaatschappijen met ieder een eigen P&L verantwoordelijkheid. Een andere werkmaatschappij is een gespecialiseerde toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.
De bv Microtechniek Staal (circa 40 fte) richt zich met name op reparatie & onderhoud, externe montage en projecten bij Tata Steel in IJmuiden. Microtechniek is al sinds decennia een loyale en gewaardeerde huisleverancier van onderhoudsdiensten bij Tata Steel. Zij heeft een sterke relatie en netwerk binnen de organisatie van Tata Steel en daarmee veel kennis van technische installaties en de staat van onderhoud daarvan.
Voor deze werkmaatschappij zoeken wij toekomstige opvolging voor de huidige directeur-aandeelhouder die met 1 tot 2 jaar met pensioen gaat.

Functie

Je zal gedurende de inwerk- en overdrachtsperiode van circa 1 jaar starten als projectleider. Hierdoor ben je in staat snel de klant, Tata Steel te leren kennen en de aard van het werk te begrijpen. Je zal ondergedompeld worden in een hands on organisatie met korte lijnen en ervaren en loyale medewerkers. Dat betekent projecten tot circa € 300K verwerven, inventariseren, samen met je team voorbereiden, gedeeltelijk uitbesteden en realiseren.
Jij houdt de regie op de klantrelatie, tijd, geld en uiteraard de kwaliteit en veiligheid van het opgeleverde werk. Dat vereist uiteraard stevig technisch inzicht om goede inschattingen te maken op technische en financiële haalbaarheid. Ook ben je in staat het werk zo te organiseren dat het in eerste plaats veilig gebeurt en met het juiste vakmanschap.

Afhankelijk van je ervaring en getoonde ondernemerschap zal je steeds meer opschuiven naar de rol van directeur van de werkmaatschappij. Een jaar indraaien is een inschatting, maar het kan ook eerder, op basis van jouw resultaten.
Bij benoeming tot directeur hoort ook de wens van de organisatie om te participeren in aandelen omdat je naast een goede ingenieur vooral ook ondernemer bent.

Functie-eisen

Met een hbo-diploma Werktuigbouwkunde (WTB) breng je een goede basis mee, aangevuld met 10 tot 20 jaar ervaring in het realiseren van technische (onderhouds-) projecten binnen de industrie. Je hebt aangetoond dat je naast technische skills ook over natuurlijk leiderschap en commerciële/ bedrijfskundige vaardigheden beschikt. Uiteindelijk moet er geld verdiend worden in de organisatie. Essentieel hier zijn vaardigheden om je mensen te motiveren, ontwikkelen en bij te sturen waar nodig. Je zorgt voor een sterk teamgevoel en geeft daarin het goede voorbeeld. Daarnaast ben je in staat de klantrelatie te versterken met een scherp oog voor het afwegen van wederzijdse belangen.

Jouw karakter kenmerkt zich door gedrevenheid, aanstekelijk enthousiasme en zelfverzekerdheid. Jouw communicatieve- en luistervaardigheden zijn van een bovengemiddeld professioneel niveau.

Je staat nu op een punt in je loopbaan om de keuze te maken om een stevige verantwoordelijkheid op je te nemen en daarmee de vruchten van jouw resultaat te plukken. Je ziet kansen om de onderneming uit te bouwen en je eigen stempel te drukken als directeur-aandeelhouder.

Aanbod

Ideale mogelijkheid om je (latente) ondernemersdrive te verzilveren en je te kunnen bewijzen in deze uitdagende markt.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker op telefoonnummer 023 55 19 555 of 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina