Accountmanager New Products – Katwijk aan Zee

Introductie

Jij zorgt ervoor dat potentiële klanten in contact komen met Aluminized om zo meer de focus te leggen op duurzame aluminium producten.


Functie

Als Accountmanager New Products ga je actief op jacht om de benoemde producten en markten uit te diepen en kansen te realiseren. Je bent als co-maker de adviseur van je klant, inventariseert behoeften en komt met creatieve en maakbare voorstellen. Daartoe overleg je intern met de engineers die input aan offertes geven en in een later stadium ook prototypes voor jouw klant maken. Je wordt aangestuurd door de Operations Manager en samen met één andere sales engineer verdeel je de markt naar interesses en affiniteiten. De markt is wereldwijd, maar focus ligt op West Europa.
Wat ga je doen?
• Je zorgt voor actieve benadering van bestaande en potentiële klanten, dit doe je voornamelijk door maatwerk te leveren en hen te bezoeken.
• Je weet op creatieve wijze mee te denken in oplossingen (materiaalkeuzes, maakbaarheid) en in nieuwe product concepten. Dat resulteert in concrete voorstellen en offertes, die je uiteraard gaat scoren!
• Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en productietechnieken in de markt.
• Je bezoekt en neemt deel aan Europese beurzen om je netwerk te vergroten en eventueel nieuwe klanten binnen te halen.

Organisatie

SAG Netherlands/Aluminized is producent en leverancier van aluminium producten uit dun plaatwerk. Het bedrijf heeft twee vestigingen, namelijk in Katwijk en Rijnsburg. Als we beide vestigingen aan personeel optellen zit je op zo’n circa 250 collega’s. In deze functie van Accountmanager New Products zal je komen te werken op de afdeling Product Engineering & Business Development.
SAG Netherlands produceert met haar 5 productielijnen met name aluminium brandstoftanks voor wereldwijde truckleveranciers. Deze tanks worden in grote series en verschillende maatvoeringen just in time geleverd. SAG ziet kansen voor bedrijfsonderdeel Aluminized om binnen de mobility sector producten te ontwikkelen en te verkopen die aansluiten op nieuwe behoeften in een sector die steeds meer verduurzaamd. Business Development heeft hiervoor een plan gemaakt en nieuwe product-markt combinaties benoemd. Denk hierbij aan aluminium bakfietsen, producten voor de maritieme en defensie sector of zelfs cargo boxen voor drones.

Functie-eisen

Wie ben jij:
• Je bezit hbo- werk- en denkniveau (in technische richting, bv. Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde).
• Je bent commercieel gedreven, initiatiefrijk, creatief en werkt doelgericht.
• Je hebt bij voorkeur al de nodige relevante werkervaring in een commercieel technische functie bij een producent.
• Je hebt kennis van CAD systemen.
• Je hebt affiniteit met techniek in combinatie met een groot voorstellingsvermogen.
• Sterke communicatieve vaardigheden waarbij je technisch kunt adviseren.
• Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
• Ervaring in de sustainable mobility branche of the renewable energy branche is een pré.

Aanbod

Kom jij SAG Netherlands versterken? Dan stap je in een internationale organisatie met een no-nonsense cultuur. Je komt te werken binnen een ambitieuze onderneming in een uitdagende pioniersfunctie. Je kunt je hier uiteraard professioneel ontwikkelen. Verder werk je in een informeel team en heerst er binnen SAG Netherlands een open en prettige werksfeer.
Wat bieden wij:
• Cao Metalelektro, werkweek van 39 uur.
• Salaris: vanaf € 4.000 tot € 5.200 bruto per maand.
• Vakantiedagen: 27
• Circa 6 ATV-dagen (worden ingepland door SAG NL)
• Lease auto.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Melle Reiff op telefoonnummer+31(0)88 102 05 00 of +31(0)6 46 69 49 79 of via melle@buildingcareers.nl.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Het neemt enkele minuten in beslag. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Deel

Intrinsieke motivatietest

Onze visie is dat wanneer je besluit om van baan te wisselen het belangrijk is deze stap met zorg te nemen. Weet je bijvoorbeeld wat voor jou belangrijk is? Een goede werk/privé balans, salaris, doorgroeimogelijkheden, werkomgeving, leuke collega’s? Doe onze intrinsieke motivatietest en breng zo jouw wensen en ambities in kaart.

Meer vacatures