Development Engineer (hbo WTB/IPO) – Heerhugowaard

Introductie

Spilfunctie in engineering binnen kleine gespecialiseerde speler in de high-end maakindustrie

Organisatie

Geerts Metaalwaren in Noord-Holland is al 60 jaar Europa’s specialist op gebied van het naadloos vervormen (dieptrekken) van metalen tot bijvoorbeeld cilinders, maar alle vormen en nabewerkingen zijn denkbaar. Met een modern machinepark en jarenlange vakkennis is zij toeleverancier voor toepassingen in de medische-, voedingsmiddelen-, petrochemische- en energiesector. Met een trots en gemotiveerd team van circa 30 medewerkers levert Geerts unieke producten. Haar klanten zijn internationale apparaten- en systeembouwers die op zoek zijn naar innovatieve, hoogwaardige oplossingen.

Het dieptrekken van metalen geeft de meest fantastische eindproducten, maar is tevens een delicaat proces vanwege het veranderen van de metaaleigenschappen. Geerts Metaalwaren zet daarom vol in op de laatste technieken rondom modelleren om zo de kwaliteit van haar processen, en daarmee de time to market, te verbeteren. Daarbij kan het leunen op de expertise aanwezig in de eigen gereedschapsmakerij en productiefaciliteiten.

Geerts Metaalwaren heeft de ambitie om de beste speler in Europa te worden in het specialisme van dieptrekken en vervormen van metaal.

Functie

In deze functie geeft je letterlijk vorm aan de te maken eindproducten die met behulp van jouw ontwikkelde tools uit een plaat staal worden ‘getrokken’.

Vanaf de klantvraag ben je al betrokken in het proces. Je geeft samen met sales input aan offertes door prijsindicaties ofwel een uitgewerkte kostprijsberekening te onderbouwen. Wanneer een offerte een opdracht wordt, leid jij het engineeringproces en bewaak je de gemaakte afspraken over planning en budget. Je zorgt dat in 12 tot 16 weken een specifieke matrijs / tool wordt gerealiseerd. Eerst ontwerp je in SolidWorks de tool en werk je samen met een specialistische collega die met behulp van simulatie software het gedrag van het materiaal op de tool kan voorspellen. Zodoende kan je jouw ontwerp verder verfijnen, voordat het gemaakt wordt in de eigen toolshop. Je geeft instructies aan de toolshop over jouw ontwerp en ondersteunt tijdens productie van de tool met technische advies.

Als de tool klaar is draag jij deze over aan productie door zelf betrokken te zijn bij de eerste testruns. In deze fase kun je adviseren de tool nog aan te passen voordat er definitief klantproduct met de matrijs worden geproduceerd.

Functie-eisen

Je hebt een HBO-diploma Werktuigbouwkunde (WTB) / Mechanical Engineering of in Industrieel Product Ontwerp (IPO). Je bent ook al enkele jaren actief in een rol als engineer of tool / productontwikkelaar, of vergelijkbare werkervaring. Binnen een klein team weet je met iedereen prettig samen te werken en ben je open in je communicatie. De werkzaamheden hebben een projectmatig karakter, waardoor je in staat moet zijn volgens plan van A tot Z toe te werken. Dat vereist ook een kostenbewuste en een efficiënte werkhouding.

Aanbod

Uitzicht op een vaste baan, de kans om je expertise te vergroten, een prima salaris (tussen de € 3.200 en de € 4.750 bruto/mnd). Een degelijke pensioenregeling vanuit de Groot Metaal en daarnaast 27 vakantie- en 13 atv-dagen.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker
0251 26 72 72 of 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Meer vacatures

Sorry, No posts.