Intrinsieke motivatietest

Doe de gratis intrinsieke motivatietest en krijg inzicht in welke motivatoren jou in beweging brengen en energie geven in je werk.

Zorg dat jouw volgende baan écht bij je past

Ingenieurs die hun vak verstaan hebben in de regel weinig moeite om aan het werk te blijven. Dus wanneer je besluit om van baan te wisselen is het belangrijk om je eisen en wensen goed in beeld te hebben. Behalve salaris zijn er natuurlijk meer aspecten die relevant zijn. Denk aan doorgroeimogelijkheden, werk-privé balans, werkomgeving en maatschappelijke relevantie van je werk. Kortom de aspecten die goed zijn voor je intrinsieke motivatie. Sluit een functie en organisatie aan bij jouw intrinsieke motivatie dan is de kans groot dat je het daar langere tijd naar je zin zult hebben. Om je te helpen jouw intrinsieke motivatie in kaart te brengen hebben we de intrinsieke motivatie test voor je ontwikkeld.

Ontdek jouw motivatoren, doe de gratis online test

Doe de gratis test

Probeer geheel vrijblijvend en gratis onze intrinsieke motivatietest.

Ontdek je motivatoren

Ontdek waardoor jij gemotiveerd raakt. Krijg jouw drijfveren duidelijk in beeld.

Vind de juiste baan

Vind met deze kennis de juiste baan voor jou. Wij helpen je hiermee graag.

Wat meet de intrinsieke motivatietest?

De test bestaat uit een complete vragenlijst rondom 17 werkgerelateerde motivatoren, geclusterd in vier kwadranten: Resultaten, Regels, Ruimte en Relaties (de ‘4Rs’).

Resultaten

Het Resultaten kwadrant staat voor gedrevenheid om goede resultaten en opbrengsten te behalen.

Regels

Het Regels kwadrant staat voor de behoefte aan bevestiging, zekerheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Ruimte

Het Ruimte kwadrant staat voor de behoefte aan speelruimte en het hebben van eigen regie.

Relaties

Het Relaties kwadrant staat voor het belang dat iemand hecht aan het verbinden met anderen en de omgeving.

De intrinsieke motivatietest maakt inzichtelijk welke drijfveren ervoor zorgen dat je in beweging komt en met plezier en energie werkt. Een hoge score op een drijfveer betekent dat die motivator belangrijk voor je is. Als de kenmerken van die drijfveer in het werk aanwezig zijn, werkt dat sterk motiverend. Een lage score op een drijfveer betekent dat die drijfveer voor jou niet belangrijk is; de bij die drijfveer horende kenmerken zullen jou niet of slechts weinig motiveren.
  • Plezier en Balans 80% 80%
  • Waardering 64% 64%
  • Financiële beloning 88% 88%