Logistics Process Engineer (hbo) – Heerhugowaard

Introductie

Logistieke bottlenecks oplossen door technische aanpassingen en optimalisatie van werkprocessen in een DC omgeving. Door data analyses, lean methodieken en sterk logistiek-technisch inzicht kun je hier het verschil maken samen met een gemotiveerd jong team.

Organisatie

Wolverine Worldwide is een wereldleider in de schoenenindustrie en zit in meer dan 200 landen. Het hoofdkantoor is al meer dan 100 jaar gevestigd in West Michigan, USA. Wij leveren aan bekende winkelketens zoals El Corte Inglés, Intersport, Bever, Decathlon en Daka Sport maar ook aan klanten die via Zalando of Amazon bestellingen plaatsen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Londen.
In de loop der jaren heeft Wolverine Worldwide een indrukwekkend portfolio van eigen en gelicentieerde merken opgebouwd, zoals Harley-Davidson Footwear, Cat Footwear, Saucony, Merrill en Hush Puppies. Wolverine Worldwide maakt kwaliteitsproducten die voldoen aan de uiteenlopende eisen van talloze consumenten, van extreem industrieel veiligheidsschoeisel tot hoogwaardige buitenkleding en accessoires voor dagelijks gebruik.
Werken bij Wolverine betekent werken in een inspirerende omgeving, waar het maken van eerlijke en duurzame collecties centraal staat. Samen met een ambitieus team van Fashion Adviseurs wordt er samengewerkt om iedere dag een high-end servicelevel te kunnen bieden. Wij geloven dat de kracht van een merk te danken is aan het team dat erachter staat en investeren dan ook graag in talent.
Het DC in Heerhugowaard is één van de twee distributiecentra voor Wolverine in Europa en is de belangrijkste hub voor distributie door heel Europa. Voor deze locatie, waar ongeveer 100 collega’s werkzaam zijn, zoeken wij een Logistics Process Engineer.

Functie

In deze rol vorm je samen met de warehouse manager een team om de performance van het DC te optimaliseren. Vanuit het Warehouse Management System (WMS) kun je analyses maken en zien waar ruimte voor verbetering ligt. Uiteraard zijn de ervaringen op de werkvloer een belangrijke inspiratie om bottlenecks te identificeren en op te lossen. Tevens kun je sparren met je collega Logistics Engineers in andere DC’s over best practices. De organisatie groeit hard, dat geeft druk op het gebruik van de ruimte , het aantal reachtruck en persoonsbewegingen op de vloer. Dat vraagt om slimme oplossingen. Verder liggen er plannen om de inkomende goederenstroom van meerdere zeecontainers per daga beter te stroomlijnen. Ook het proces van ‘ompakken’ en openen van dozen zou bijvoorbeeld kunnen worden gemechaniseerd.

Daarnaast is het proces van retourzendingen nog sterk handmatig. Hier liggen mooie automatiseringsuitdagingen voor bijvoorbeeld slimme camera’s, gekoppeld aan het WMS. Niet alle dozen zijn gelijk van formaat, dat levert een interessante puzzel op om deze passend in de stellingen op te slaan.

Het resultaat van je werk is meestal een combinatie van een verbetering van werkomstandigheden, efficiency voordeel en kostenbesparing. Uiteraard documenteer en implementeer je de aanpassingen in de organisatie in een SOP.
Je rapporteert aan de manager Distribution Engineering in de USA.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende rol breng je mee:
• Bachelor degree (hbo) in Engineering, Bedrijfskunde of Logistiek (supply chain management).
• Circa 6 jaar of meer relevante ervaring in een magazijn / DC / supply chain omgeving, waarbij techniek en
procesoptimalisatie een belangrijk thema is.
• Zelfstandig en ‘zelfstartend’ in werkhouding, gewend kennis en informatie te halen en te delen met verschillende niveaus.
• Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte werkhouding. Kritisch en doordacht.
• Communicatief sterk, stakeholders intern kunnen meenemen en overtuigen in je ideeën en voorstellen.
• Ervaring met het werken met een Warehouse Management System of ERP.


Aanbod

• Uitdagende en veeleisende rol voor een ervaren logistieke engineer binnen een snelgroeiende
organisatie.
• Perspectief voor (internationale) carrière kansen.
• Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Minimaal 4 dagen en thuiswerken is mogelijk.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker of Melle Reiff
+31 (0)88 102 05 00 of +31 (0)6 46 41 88 29 / 06-11 28 72 43

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Meer vacatures