BuildingCareers
Vacature

Manager Maintenance & Engineering (HBO) – Heerhugowaard

Manager Maintenance & Engineering (HBO) – Heerhugowaard

Introductie

Uitdagende maintenance functie bij niche speler in fijn-chemie met eigen fabrieken in NL, VS en China.

Organisatie

Internationaal georganiseerde producent van grond- en hulpstoffen voor tal van toepassingen in onder meer food, cosmetica en industrie. Eigen fabrieken in Nederland, China en VS met in totaal 400 collega’s, waarvan het merendeel in Nederland werkzaam is. Product range: wassen, lijmen en coatings, marktleider in diverse niches. Zeer gezonde financiële organisatie, private owned. Geschiedenis van ruim 110 jaar, sterk ontwikkelde productiemethoden en productrecepturen, specialismen en toepassingen. Kracht van de organisatie: topkwaliteit, kennis, trotse en gedreven medewerkers en focus.
Productiekenmerken: gecontroleerd bewerken, mengen en verpakken van met name aardolieproducten, complexe mengsels van polymeren, harsen en geraffineerde koolwaterstoffen in vloeibare, pasta of harde vorm. Complexiteit zit vooral in de handling en variatie van vele soorten grondstoffen tot verbeterde recepten.

Binnen Nederland richt de vestiging in Heerhugowaard zich met name op de productie van wassen en (hotmelt) kleefstoffen. De locatie in Veendam richt zich hoofdzakelijk op de productie van watergebaseerde en polyurethaan kleefstoffen. Onderzoek naar product- en procesverbeteringen vindt plaats binnen eigen laboratoria en klanten worden bediend via een uitgebreid netwerk van verkoopkantoren, agenten en distributeurs.
De organisatie kenmerkt zich door een informele, no-nonsense cultuur waar aanpakken en zelfstandigheid op prijs worden gesteld. Men kiest er bewust voor snel op markt- en klantbehoeften in te springen, waardoor van medewerkers en afdelingen een hoge mate van flexibiliteit wordt gevraagd.
Voor de vestiging in Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een Manager Maintenance & Engineering.

Functie

Als Manager Maintenance & Engineering bent u verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling Maintenance & Engineering (in totaal 10 personen).
Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het opzetten en monitoren van een aantal (technische) projecten.
U rapporteert in deze functie aan de Operations Director.
Belangrijke aspecten van uw functie zijn veiligheid, kwaliteit en het waarborgen van goed werkende technische installaties binnen de fabriek.
U beweegt zich daarbij in het spanningsveld tussen aan de ene kant de benodigde productie output en aan de andere kant het noodzakelijke correctieve en preventieve onderhoud.
Orde en netheid zijn gezien de toepassingen in voedingsmiddelen een punt van continue aandacht.

Functie eisen

U heeft minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een productieomgeving en hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor veiligheid en optimalisatie van processen. U bent gewend aan een hoge mate van complexiteit.
U heeft een technische achtergrond op hbo-niveau, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde of gelijkwaardig.

Door uw hands-on instelling staat u midden in de productieorganisatie. U voelt zich thuis binnen een ondernemende organisatie met korte lijnen.
U bent flexibel en heeft het vermogen om snel te kunnen schakelen. Daarnaast heeft u oog voor detail zonder de grote lijnen uit het zicht te verliezen.

Uiteraard zijn betrouwbaarheid, goed kunnen samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid onontbeerlijk in deze functie.

U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Vanuit uw betrokkenheid bij de organisatie bent u woonachtig in de omgeving van Heerhugowaard of bent u bereid te verhuizen naar de regio.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker op telefoonnummer 023 55 19 555 of 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina