BuildingCareers
Vacature

Manager Techniek, R&D en Engineering (Ingevuld) – Heerhugowaard

Manager Techniek, R&D en Engineering (Ingevuld) – Heerhugowaard

Introductie

Ambitieus en specialistisch bedrijf in vervormingstechnieken zoekt kennisdrager en leider van team van 15 professionals.

Organisatie

Geerts Metaalwaren in Noord Holland is al 60 jaar Europa’s specialist op gebied van het naadloos vervormen (dieptrekken) van metalen tot bijvoorbeeld cilinders, maar alle vormen en nabewerkingen zijn denkbaar. Met een modern machinepark en jarenlange vakkennis is zij toeleverancier voor toepassingen in de medische-, voedingsmiddelen-, petrochemische- en energiesector. Met een trots en gemotiveerd team van circa 40 medewerkers levert Geerts unieke producten. Haar klanten zijn internationale apparaten- en systeembouwers die op zoek zijn naar innovatieve, hoogwaardige oplossingen.

Het dieptrekken van metalen geeft de meest fantastische eindproducten, maar is tevens een delicaat proces vanwege het veranderen van de metaaleigenschappen. Geerts Metaalwaren zet daarom vol in op de laatste technieken rondom modelleren om zo de kwaliteit van haar processen, en daarmee de time to market, te verbeteren. Daarbij kan het leunen op de expertise aanwezig in de eigen gereedschapsmakerij en productiefaciliteiten.

Geerts Metaalwaren heeft de ambitie om de beste speler in Europa te worden in het specialisme van dieptrekken en vervormen van metaal.

Functie

In deze MT-functie ga je leiding geven aan een team van engineers en tooling professionals (circa 15 collega’s) die voor de klant unieke gereedschappen ontwikkelen voor het productieproces. Deze tools zijn van zeer hoge kwaliteit en robuustheid vanwege de krachten en nauwe toleranties van het dieptrekproces.

Als leidinggevende breng je de engineers en de collega’s in de nabij gelegen toolshop verder in hun ontwikkeling door coaching, planning en organisatie. Het ontwikkelen en borgen van deze kennis is onontbeerlijk voor Geerts om voorop te blijven lopen in productinnovatie en de beste oplossing voor de klant. Je bent als ingenieur en manager verantwoordelijk met je team om de juiste input aan offertes te geven en vervolgens de tool te ontwikkelen voor de klant. Deze projecten hebben duidelijke budgetten, specificaties en tijdslijnen waarbinnen jij jouw team stuurt. Na testen en vrijgave gaat de tool in het productieproces worden gebruikt voor serieproductie. Jouw team staat productie bij om eventuele afwijkingen in maatvoeringen adequaat op te lossen.

Functie-eisen

Uit bovenstaande omschrijving blijkt al dat je ervaring nodig hebt in engineeringprocessen in de metaalverwerkende industrie. Bij voorkeur heb je kennis van metaal-vervormingsprocessen, zoals dieptrekken, buigen, walsen of gietwerk. Je bent geschoold in werktuigbouwkunde (hbo-/wo-niveau) en je kunt inhoudelijk mee in de materie om jouw team te voeden en te ontwikkelen. Je kunt overweg met SolidWorks en je hebt affiniteit met FEM en overige simulatieprocessen (zoals Autoform).

Door onderzoek en simulatie leert het team beter te voorspellen hoe het productieproces en het materiaal zich zal gedragen. Van daaruit ontwikkel je ook een R&D roadmap voor de toekomst. Je bent van nature sturend en richtinggevend, je hebt voldoende leidinggevende ervaring en je bent gewend aan projectmatig werken. Bovenal weet je anderen te inspireren en te motiveren.

Aanbod

Serieuze carrièrestap voor een senior engineer die naast het leiden van projecten en teams ook zijn technische visie weet te verzilveren in R&D-programma’s.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker via 023 55 19 555 of 06 46 41 88 29

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren, klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina