BuildingCareers
Vacature

Mechatronica Engineer (HBO E) – Heerhugowaard

Mechatronica Engineer (HBO E) – Heerhugowaard

Introductie

Praktische uitvinders die ideeën tot werkende prototypes voor drankbereidingssystemen kunnen omzetten.

Organisatie

Bravilor Bonamat is al 70 jaar een toonaangevende en innovatieve apparatenbouwer in drankbereidingssystemen. Inmiddels werken circa 450 professionals bij dit wereldwijd opererende familiebedrijf. Met twee eigen fabrieken in Heerhugowaard en Polen heeft zij alle kennis en kunde om in eigen huis het gehele productontwikkeling-en fabricage- / assemblageproces te organiseren. Daarnaast heeft Bravilor Bonamat ‘around the globe’ 10 eigen verkoopvestigingen. Om innovatief voorop te blijven lopen, heeft zij een ruime R&D afdeling met circa 40 techniek minnende uitvinders en productontwikkelaars. Zij beschikt over een splinternieuw Innovation Centre, inclusief Modelshop (met 3D printer), testlab en moderne kantooromgeving om ongestoord goede ideeën uit te proberen, te verfijnen en uiteindelijk tot nieuwe modellen te komen.

Functie

Vanuit de R&D roadmap staan projecten gedefinieerd om innovaties te realiseren. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat wordt aangevoerd door een collega lead engineer. Samen begin je het traject met een blanco vel papier en vult ieder vanuit zijn expertise de gewenste specificaties in. Dan begint de zoektocht naar technieken, materialen, onderdelen, machine lay-out, technische haalbaarheid en maakbaarheid in serieproductie. Jouw rol is die van de ‘systemintegrator’ die de ontwerpen van Mechanical en Electrical samenbrengt. Je onderzoekt bijvoorbeeld welke sensoren, elektronische communicatie technologieën, bewegingsdetectie-, drukdetectie- componenten kunnen worden toegepast en hoe die in het ontwerp passen. Je geeft feedback binnen jouw team op de mogelijkheden en onmogelijkheden en doet suggesties om het kloppend te krijgen. Uiteraard voorzie je jouw keuzes van documentatie. In deze rol breng je technieken samen en weet je technische uitdagingen op te lossen door diepgaande technische kennis en creativiteit. Je bent daartoe veel in de toolshop aan het werk om jouw gekozen technologieën in te bouwen en te testen. Dat levert inzichten tot verbeteringen op.

Functie-eisen

Om dat je bij Bravilor Bonamat naast denken, rekenen en tekenen ook met je handen bezig bent, zoeken wij nadrukkelijk engineers met liefde voor techniek, sleutelen en testen. In de basis heb je een mbo-opleiding Elektronica, bij voorkeur aangevuld met een relevante hbo-opleiding. Van jongs af aan ben je al bezig met het bouwen van apparaten op je zolderkamer. Het uitdenken en opbouwen van mechatronische systemen, krijgt een enorme boost in deze moderne en professionele R&D afdeling. Als mechatronica engineer breng je R&D ervaring mee met technisch vernuft en creativiteit, bij voorkeur opgedaan bij een relevante apparatenbouwer met een serieproductie karakter.

Aanbod

Werken in een optimale high tech omgeving voor R&D engineers, denken en doen in een. Stap in de innovatieve wereld van dit unieke en gezellige familiebedrijf.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker
023 55 19 555 of 06 46 41 88 29

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina