Velsertunnel vanaf 15 april voor 9 maanden afgesloten

Vanaf 15 april 2016 is de Velsertunnel 9 maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat is al bezig met voorbereidende werkzaamheden.

Velsertunnel vanaf 15 april voor 9 maanden afgesloten

SAB_Nieuws_VelsertraverseVanaf 15 april 2016 is de Velsertunnel 9 maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat is al bezig met voorbereidende werkzaamheden. Zo maakt aannemerscombinatie Hyacint technische ruimtes geschikt voor de plaatsing van nieuwe installaties. Ook renoveren we de ventilatiegebouwen en realiseren we de keerlussen voor zover mogelijk.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de Velsertunnel op doordeweekse avonden en nachten vaak in de rijrichting IJmuiden/Haarlem af. Verkeer richting IJmuiden/Haarlem kan tijdens de afsluiting gebruik maken van de omleidingsroute over de calamiteitenbogen.

Voor verkeer richting Beverwijk blijft steeds 1 tunnelbuis vrij. De werkzaamheden in de Velsertunnel zijn afgestemd op werkzaamheden in de Wijkertunnel. Dus als de Velsertunnel dicht is, blijft de Wijkertunnel open en andersom. Alle afsluitingen zijn ’s avonds en ’s nachts van 20.00 tot 05.00 uur om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Lees hier alle informatie over omleidingsroutes en verwachte hinder (PDF).