BuildingCareers
Vacature

Project Engineer Fijnmechanica (HBO) – Zaandam

Project Engineer Fijnmechanica (HBO) – Zaandam

Introductie

High Potential Engineer voor high-end fijnmechanische machinebouw, innovatief, sterk internationaal georiënteerd

Organisatie

Sollas is een solide en innovatief familiebedrijf met een gezonde ambitie en een plezierige en sociale bedrijfscultuur. De organisatie heeft een focus op innovatie van technologie en toepassing en investeert in techniek en mensen. Strakke productie- en magazijnomgeving, plezierige lichte en open werkplekken. Hier werken productie, montage, sales & services, R&D en engineering samen onder één dak. De focus ligt op hoogwaardige folie-verpakkingsmachines voor diverse, internationale industrieën (o.a. cosmetica, farmaceutische- en levensmiddelenindustrie). Zij ontwikkelt naast courante modellen ook speciale maatwerkoplossingen. Voor deze speciale, high-end maatoplossingen zoeken wij een ambitieuze Project Engineer met coördinerende vaardigheden die het engineering team (18 fte) komt versterken.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en construeren van technische hoogstandjes voor de speciale maatoplossingen. Van offertefase tot technische uitvoeringsfase ben je betrokken bij de diverse projecten. Je weet de klantvraag uitstekend te vertalen en bewaakt een correcte, multidisciplinaire technische afbakening van het project. Als Project Engineer ben je niet alleen dé technische vraagbaak binnen de organisatie maar heb je ook een coachende rol richting de meer junior collega’s. Je denkt mee met de Manager Engineering over de verdere ontwikkelingen en verbeteringen van werkprocessen en bijvoorbeeld het door ontwikkelen van een modulaire ontwerpstructuur. Door een directe samenwerking met de R&D-afdeling sla je de brug naar toepassing van innovatieve technologische ontwikkelingen. In deze functie krijg je veel ruimte voor eigen invulling en wordt er ook van je verwacht dat je verantwoordelijkheid en initiatief neemt. Je groeit daarmee uit naar de rol van sparringpartner van de manager engineering.

Functie eisen

Om deze rol goed in te kunnen vullen is het cruciaal dat je een uitgebreide kennis van (fijnmechanische) werktuigbouwkundige principes en mechatronische systemen zoals PLC-, servotechniek en pneumatiek hebt en de interesse om je daar ook verder in te verdiepen. Daarnaast beschik je over:
• HBO-opleiding, specialisatie (fijn) mechanische engineering
• Ervaring met de laatste technologische ontwikkelingen in de machinebouw
• een sterk lerend en zelfstartend vermogen
• drive om collega’s te helpen in hun kennis en ontwikkeling
• Oog voor (proces)innovatie, teamplayer en kartrekker
• Goede kennis van PDM systemen, bvk Solid Works, ETO en CTO processen
• Goede beheersing van de Engelse taal, Duits is een pré

Aanbod

Zelfstandige positie bij een prettige en professionele onderneming. Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Open for non Dutch speaking professionals.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker op telefoonnummer 023 55 19 555 of 06 46 41 88 29

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Het neemt enkele minuten in beslag. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina