Project Mechanical Engineer – Assendelft

Introductie

Project Mechanical Engineer, realiseren investeringsprojecten, teamleider, engineers, kennisdrager.

Organisatie

Forbo Flooring Systems is wereldmarktleider in vloerbedekkingen voor de projecten- en de consumentenmarkt. Circulariteit en duurzaamheid staan hoog op de agenda. Op de productielocatie van Forbo Flooring in Assendelft worden de grondstoffen, met een breed scala aan technieken bewerkt tot Linoleum. Met een marktaandeel van 65% is Forbo de wereldleider in linoleum.

Functie

Aan jou de taak om als Project Mechanical Engineer het werktuigbouwkundig-team binnen de afdeling Engineering sturing te geven. De afdeling bestaat uit een team van projectleiders en (lead) engineers, waarmee je samen verantwoordelijk bent voor het vooronderzoek naar en de realisatie van nieuwbouw- en modificatie projecten.

Geen project zal hetzelfde zijn; van de optimalisatie van trekregelingen van het kalanderproces tot het optimaliseren van het ontstoffingssysteem van de Mengerij of het laten plaatsen van een nieuwe productielijn conform specificaties. Jij schakelt snel en draait nergens je hand voor om, stelt de project scope op en weet deze ook helder en enthousiast aan alle betrokkenen over te dragen.

In multidisciplinaire projectteams werk je samen met collega’s van o.a. E&I, R&D, IT, Productie, Logistiek en Onderhoud. Jij bent technisch en organisatorisch verantwoordelijk voor het realiseren van investeringsprojecten en als projectleider eindverantwoordelijk voor realisatie, financiën en organisatie. Je rapporteert in lijn aan de manager Engineering en in projecten aan de projectsponsor.

Functie-eisen

• Hts/hbo werk- en denkniveau, richting werktuigbouwkunde;
• Ervaring in de procesindustrie/machinebouw. Kennis van productieprocessen is een pré;
• Sterke communicatieve vaardigheden;
• Ervaring met uitbesteding van detail engineering;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als engineer in de machinebouw, chemie- of procesindustrie;
• Kennis van de Machinerichtlijn, ATEX en andere relevante normen en het toepassen hiervan.

Aanbod

Een bruto jaarsalaris circa €70.000 exclusief 13e maand, bij de juiste ervaring en opleiding. Daarnaast kansen om je eigen ontwikkeling vorm te geven, zowel op je werk als op persoonlijk vlak.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Fiona van Kessel
+31 (0)88 102 05 00 of +31 (0)6 21 47 13 57.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Meer vacatures