BuildingCareers
Vacature

Senior Project Manager Capex – Azië, standplaats Nederland

Senior Project Manager Capex – Azië, standplaats Nederland

Introductie

Startup in verduurzamen van industriële restgassen. Veel marktpotentie, technologisch innovatief.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een startup die met een technologisch patent kansen ziet in het verduurzamen van restgasstromen in de zware industrie, met name in Azië. De organisatie bestaat nog slechts uit enkele founders en een liaison met een ingenieursbureau in China. De eerste serieuze opdracht is nu getekend, een full scale testsysteem draait succesvol. De marktpotentie is groot. Focus ligt nu op Azië, met name China, vanwege de invoering van strengere milieuwetgeving.
Binnen een geconditioneerd systeem worden restgassen vlamloos verbrand en omgezet in minder milieubelastende uitstoot en warmte (energie). Deze capexprojecten hebben doorgaans een orderwaarde tussen de €5 en de €25 miljoen euro.

Functie

De senior project manager zal zich actief met presales trajecten bezig houden met kansen die zich uit het netwerk van de founders en partners aandienen. Per project verzorg je een businesscase die technisch en financieel klopt. Dit doe je in samenwerking met de Chinese partner, een gespecialiseerd ingenieursbureau. Je initieert en begeleidt projecten langs de verschillende stakeholders, met oog voor culturele verschillen, maar ook met daadkracht en een proven concept. Technisch inhoudelijk ben je in staat de specifieke klantcasus te doorgronden en het ingenieursbureau te sturen en te beoordelen op de berekende oplossingen. In de uitvoering stuur je (op afstand) de verschillende contractors aan.

Functie-eisen

We verwachten van een kandidaat een bachelor of master in chemische technologie of procestechnologie. Idealiter aangevuld met een business studie, zoals een MBA. Daarnaast ben je als engineer goed thuis in chemische processen binnen de zware industrie en heb je senioriteit bewezen als succesvol projectmanager in Capex vraagstukken. Verder is het belangrijk dat je ervaring hebt met het realiseren van projecten in Azië. Het zwaartepunt speelt zich hier af en de cultuur elementen weet je op juiste wijze te benutten. Je bent ambitieus, zakelijk en communicatief sterk onderlegd. Je voelt je senang in een kleine flexibele organisatie, waar zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid sterk verbonden zijn. Hier kun je je als mede ondernemer gaan ontwikkelen en leidinggeven aan een groeiende organisatie.

Aanbod

Prachtkans voor een senior engineer die altijd al ondernemer had willen zijn in een sterk internationaal speelveld in de zware industrie.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker
0251 26 72 72 of 06 46 41 88 29

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen


Deel deze pagina