BuildingCareers
Vacature

Sr. Development Engineer (HBO WTB/E) – Heerhugowaard

Sr. Development Engineer (HBO WTB/E) – Heerhugowaard

Introductie

Praktische uitvinders die ideeën tot werkende prototypes voor drankbereidingsmachines kunnen omzetten.

Organisatie

Bravilor Bonamat is al 70 jaar een toonaangevende en innovatieve apparatenbouwer in drankbereidingssystemen. Inmiddels werken circa 450 professionals bij dit wereldwijd opererende familiebedrijf. Met twee eigen fabrieken in Heerhugowaard en Polen heeft zij alle kennis en kunde om in eigen huis het gehele productontwikkeling-en fabricage- / assemblageproces te organiseren. Daarnaast heeft Bravilor Bonamat ‘around the globe’ 10 eigen verkoopvestigingen. Om innovatief voorop te blijven lopen, heeft zij een ruime R&D afdeling met circa 40 techniek minnende uitvinders en productontwikkelaars. Zij beschikt over een splinternieuw Innovation Centre, inclusief Modelshop (met 3D printer), testlab en moderne kantooromgeving om ongestoord goede ideeën uit te proberen, te verfijnen en uiteindelijk tot nieuwe modellen te komen.

Functie

Vanuit de R&D roadmap staan projecten gedefinieerd om innovaties te realiseren. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat wordt aangevoerd door een collega lead engineer. Samen begin je het traject met een blanco vel papier en vult ieder vanuit zijn expertise de gewenste specificaties in. Dan begint de zoektocht naar technieken, materialen, onderdelen, machine lay-out, technische haalbaarheid en maakbaarheid in serieproductie. Je tekent en rekent aan ontwerpen en via rapid prototyping zie je snel of jouw idee haalbaar is. In wekelijkse sessies overlegt ieder zijn voortgang en bottlenecks. Samenwerking in een creatieve sfeer leidt tot de beste keuzes. Je gaat zelf aan de slag in de toolshop om een werkend model te bouwen en te testen. Dat levert inzichten tot verbeteringen op. Uiteindelijk lever je een nulserie op voorzien van alle benodigde documentatie en draag je met jouw team het project over aan productie.

Functie-eisen

Omdat je bij Bravilor Bonamat naast denken, rekenen en tekenen ook met je handen bezig bent, zoeken wij nadrukkelijk engineers met liefde voor techniek, sleutelen, en testen. In de basis heb je een Werktuigbouwkundige of Elektrotechnische opleiding op mbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met een relevante hbo-opleiding. Als je van je hobby je werk wilt maken, kan dat hier. Het uitdenken en opbouwen van elektro- en of mechanische systemen op je zolderkamer, krijgt een enorme boost in deze moderne en professionele R&D afdeling. Als senior development engineer breng je R&D ervaring mee met technisch vernuft en creativiteit, bij voorkeur opgedaan bij een relevante apparatenbouwer met een serieproductie karakter. Je kunt daarnaast goed overweg met SolidWorks.

Aanbod

Werken in een optimale high tech omgeving voor R&D engineers, denken en doen in een. Stap in de innovatieve wereld van dit unieke en gezellige familiebedrijf.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker
023 55 19 555 of 06 46 41 88 29.

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Delen mag

Voor inlichtingen

Robrecht Bakker Robrecht Bakker
Mobiel:   06 46 41 88 29
Kantoor:  023 55 19 555

Deel deze pagina