Technical manager Cable Logistics – Alkmaar & Velsen-Noord

Introductie

WIND in de rug bij jouw carrière in de wereld van de logistiek van duurzame energiekabels


Functie

Als Technical Manager val je binnen de afdeling operations van WIND Cable Services. Je stuurt een team van project engineers aan en je bent eindverantwoordelijk voor het opleveren van de complete werkvoorbereiding per project. Dit bestaat uit een documentatie set met berekeningen en tekeningen die de klant en de uitvoerende contractor (hijs, transport, rederijen) in de uitvoering alle informatie geeft over de correcte en veilige wijze van het uitvoeren van de logistieke operaties. Denk aan situatie schetsen en procesbeschrijvingen van het overspoelen van kabels naar het schip, rekening houdend met maximale buiglast, hijsbewegingen, het zekeren van de kabels etc. Risico analyses maken is hierin key: work safety en het voorkomen van materiele schade.

Je verdeelt het werk, bepaalt in samenwerking met de projectmanagers de prioriteit van de projecten, geeft sturing en je controleert kwaliteit en deadlines. Dit team zal in de toekomst gaan groeien, in het begin zal je zelf ook hands on bepaalde engineeringsprojecten oppakken.
Je werkt vanuit Nederland, indien een project het nodig heeft ben je bereid, uiteraard in overleg, om voor een korte periode op een van de projectlocaties wereldwijd het project te ondersteunen.

Organisatie

WIND is een maritieme organisatie met een specialisatie in logistieke dienstverlening aan de subsea kabelindustrie. WIND verzorgt vanuit haar kantoor in Alkmaar wereldwijd transport, opslag en recovery van (subsea-) kabels, deels met eigen schepen.
Bij WIND waait positieve energie, wat voor veel gedrevenheid zorgt. In de afgelopen 3 jaar heeft WIND al veel bereikt. De Yard in Velsen-Noord is uitgebouwd en internationaal zijn nieuwe vestigingen in ontwikkeling (Azië & de VS). Het is niet ondenkbaar dat je al snel op deze internationale ‘hubs’ tijdelijk projecten kan ondersteunen.
Op het hoofdkantoor in de binnenstad van Alkmaar (een gezellig monumentaal pand) kom je te werken, maar in Velsen is ook een flexplek te vinden. De organisatie groeit hard, net als de markt. op dit moment werken circa 40 gedreven collega’s bij Wind.
Een jonge en snelgroeiende organisatie geeft een zeker dynamiek, snel schakelen, markt kansen met elkaar verzilveren, een inspirerende en ambitieuze sfeer. Er is ook nog veel door te ontwikkelen in de organisatie waar je aan kan bijdragen.

Functie-eisen

• Je hebt minimaal wo-werk- en -denkniveau met een relevante technische achtergrond.
• Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van een team engineers.
• Idealiter heb je ervaring of affiniteit met de maritieme en/of offshore sector.
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
• Je bent oplossingsgericht en hebt een scherp analytisch vermogen.
• Je bent flexibel, in die zin dat je je eigen gedrag, benadering of werkwijze kan aanpassen om een vastgesteld doel te bereiken.
• Je kunt zelfstandig werken, bent comfortabel met het dragen van verantwoordelijkheid en je trekt op tijd aan de bel als het nodig is.
• Je bent assertief en kan met overtuigingskracht spreken met klanten en stakeholders.
• Je hebt een goed begrip van de belangen, uitdagingen en risico’s die het werken in de offshore industrie met zich meebrengt.

Aanbod

• Een baan waarbij je afwisselend werkt op het hoofdkantoor in hartje Alkmaar of op het kantoor bij onze Cable storage yard in Velsen-Noord. Daarnaast is thuiswerken mogelijk.
• Werken in een open laagdrempelige bedrijfscultuur met een team gemotiveerde collega’s.
• Een gedegen inwerktraject en een senior engineer als buddy zodat je vlot je weg vindt binnen de organisatie.
• Fulltime dienstverband op basis van 40-urige werkweek.
• Het salaris wordt afgestemd op basis van je ervaring en capaciteiten (circa €60-70K).
• 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen, reiskosten vergoeding, variabele bonus, o.a. afhankelijk van het ondernemingsresultaat.
• Aanvullende toeslagen voor het werken in het buitenland.
• Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar, bij wederzijdse tevredenheid kan dit verlengd worden.
• Je stroomt in, in een groeiende organisatie, een frisse blik op de groei van ons bedrijf, en initiatieven om ons bedrijf beter te maken worden altijd gewaardeerd.

Inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Robrecht Bakker,
Robrecht@buildingcareers.nl of 0646418829

Sollicitatie

Als je direct wilt reageren klik dan op de button solliciteren. Daarna nemen we z.s.m. contact met je op.

Deel

Meer vacatures