Werkwijze

BuildingCareers is een werving, selectie  & adviesbureau volledig gespecialiseerd  in de arbeidsmarkt voor ingenieurs en managers op HTS en TU -niveau

Werkwijze

BuildingCareers gelooft in maatwerk

Maatwerk is een stuk voordeliger als er gekeken wordt naar levensduur. 

De structuur van elke organisatie is anders.  Het is niet mogelijk twee organisaties op elkaar te leggen. Wij geloven in organische structuren, wij kennen en begrijpen deze structuren. De organische structuren en technieken kennen hun oorsprong in de natuur.

De consultants van BuildingCareers hebben grote affiniteit met techniek. Zij kennen de mens achter de professional en adviseren graag bij het vinden van de beste match voor uw technische vacatures. Vaak maken wij mee dat de door ons geïntroduceerde nieuwe collega na tien jaar nog steeds bij dezelfde organisatie werkt en uiteraard in een zwaardere functie. Deze lijst met namen groeit elk jaar.

Neem contact met ons op

Wat is ons geheim?

Advies en het werken met een beproefde wervingsmethodiek. Het goed in kaart brengen en beluisteren van een technische vacature is net als het aanmeten van maatkleding; het vraagt tijd van alle partijen en de uitkomst kan anders zijn dan gedacht. Vanuit deze methodiek gaan wij zeer gestructureerd te werk.

Hiernaast speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. De inzetbaarheid en interne mobiliteit van de eigen medewerkers. Er is vaak al veel talent aanwezig binnen het bedrijf welke niet altijd gezien wordt. Voor de duurzaamheid is het van belang dat talent en kennis behouden blijven voor de organisatie. In dit geval bieden onze consultants een coaching gesprek en ontwikkeltraject aan.

We kennen de arbeidsmarkt en dan specifiek de technische arbeidsmarkt. Hoe groot is deze markt (instroom en uitstroom) wat zijn de verschillende niches, welke kennis is branche-uitwisselbaar, wat is het aantal transfers? Waarom willen ingenieurs van baan veranderen? Waarom zou iemand bij uw organisatie willen werken?

De ervaring en het actuele netwerk van BuildingCareers bewijst dat het mogelijk is de juiste kandidaat met de juiste opdrachtgever in contact te brengen. We besteden veel aandacht aan het opbouwen en onderhouden van ons netwerk in techniek. Hierbij streven we naar een langdurige samenwerking en krijgt u met één contactpersoon te maken, de specialist in uw vakgebied.

Weten hoe dat zit? We lichten het graag toe in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek, 023 – 55 19 555.

Vacatures