Werkwijze

BuildingCareers is een bureau voor werving, selectie  & advies.  Volledig gespecialiseerd  in de arbeidsmarkt voor ingenieurs en managers op HTS en TU -niveau

Werkwijze

BuildingCareers gelooft in persoonlijk en in maatwerk

Maatwerk is een stuk voordeliger als er gekeken wordt naar levensduur.

Door ons te verdiepen in de structuur van uw bedrijf kunnen wij u advies op maat geven. De structuur van elke organisatie is anders. Het is niet mogelijk de structuur van twee organisaties op elkaar te leggen. Wij geloven in organische structuren. Wij kennen en begrijpen deze structuren. De organische structuren en technieken kennen hun oorsprong in de natuur (dit tevens ter toelichting van onze foto’s).

De consultants van BuildingCareers hebben grote affiniteit met techniek en met personen. Zij kennen de mens achter de professional en adviseren graag bij het vinden van de beste match voor uw technische vacatures. Vaak maken wij mee dat de door ons geïntroduceerde nieuwe collega na tien jaar nog steeds bij dezelfde organisatie werkt en uiteraard in een zwaardere functie. Deze lijst met namen groeit elk jaar. Hier zijn wij trots op!

Neem contact met ons op

Wat is ons geheim?

Advies en het werken met een beproefde wervingsmethodiek. Het goed in kaart brengen en beluisteren van een technische vacature is net als het aanmeten van maatkleding; het vraagt tijd van alle partijen en de uitkomst kan anders zijn dan gedacht. Vanuit deze methodiek gaan wij zeer gestructureerd te werk.

Hiernaast speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Hiermee bedoelen we de inzetbaarheid en interne mobiliteit van de eigen medewerkers. Er is vaak al veel talent aanwezig binnen het bedrijf welke niet altijd gezien wordt. Voor de duurzaamheid is het van belang dat talent en kennis behouden blijven voor de organisatie. In dit geval bieden onze consultants een coachinggesprek en ontwikkeltraject aan.

We kennen de arbeidsmarkt en dan specifiek de technische arbeidsmarkt. Hoe groot is deze markt (instroom en uitstroom)? Wat zijn de verschillende niches? Welke kennis is branche-uitwisselbaar? Wat is het aantal transfers? Waarom willen ingenieurs van baan veranderen? Waarom zou iemand bij uw organisatie willen werken?

De ervaring en het actuele netwerk van BuildingCareers laat zien dat het mogelijk is de juiste kandidaat met de juiste opdrachtgever in contact te brengen. We besteden veel aandacht aan het opbouwen en onderhouden van ons netwerk in de technische industrie. Hierbij streven we naar een langdurige samenwerking. U werkt samen met één contactpersoon, de specialist in uw vakgebied. Wel zo duidelijk.

Weten hoe dat zit? We lichten het graag toe! Bel ons voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek, 023 – 55 19 555.

Vacatures