FAQ

Krijg hier antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wat is er gebeurd met SAB Detachering?
Wij heetten voorheen SAB Detachering, maar in juni 2021 hebben wij onze naam veranderd. Daar ging een hele geschiedenis aan vooraf…

Het SAB (‘Stichting Centraal Administratiebureau’) is in 1950 opgericht in samenwerking met de Koninklijke Hoogovens. In de loop van de jaren heeft de stichting zich ontwikkeld tot een gewaardeerd en betrouwbaar leverancier van tijdelijke medewerkers in productie en administratie. In 2007 is daar de inzet van technisch kaderpersoneel bijgekomen.

In 2015 is Tata Steel teruggetreden als participant van de stichting. Stichting SAB werd toen omgevormd tot SAB Detachering en ging verder onder de vleugels van BuildingCareers Companies. Het bedrijf heeft toen haar activiteiten voor productie- en administratief personeel overgedragen en stelde vanaf dat moment gekwalificeerde technici en projectmanagers (mbo4-, hbo- en wo-niveau) ter beschikking aan verschillende industriële opdrachtgevers.

Omdat SAB Detachering en BuildingCareers Werving & Selectie met één team werkten en de twee labels in de loop van de jaren steeds dichter naar elkaar toe groeiden, hebben we besloten de activiteiten van beide bedrijven samen te voegen onder één label: BuildingCareers. Nu bieden we zowel detachering/interim projecten als werving & selectie aan, en hebben we altijd een passende oplossing voor zowel ingenieurs als industriële opdrachtgevers.

Welke diensten biedt BuildingCareers aan?
Wij bemiddelen ingenieurs op zowel korte als lange termijn. Onze diensten betreffen zowel kortdurende (freelance) projecten, interim opdrachten of detacheringstrajecten als plaatsingen op de lange termijn, op basis van een detavastconstructie of werving & selectie.

Of het nu tijdelijk of vast is: wij zetten de juiste persoon op de juiste plek.

Wat voor ingenieurs bemiddelen jullie?
Wij bemiddelen ingenieurs en technische mensen binnen de gehele asset lifecycle: ontwerpfase, bouw en ingebruikname, productie en onderhoud en tot slot revisie en ontmanteling. Je kunt hierbij denken aan verschillende en uiteenlopende functies zoals project engineer, veiligheidskundige, montagecoördinator, procesoperator, werkvoorbereider of QA manager.
Met welke opleidingsniveaus werken jullie?
Wij verzorgen detachering en werving & selectie voor technisch personeel op verschillende opleidingsniveaus: wo-, hbo- en mbo4-niveau.
Voor wat voor bedrijven werken jullie?
Wij werken voornamelijk voor asset owners, de eindgebruikers van installaties. En dan met name in de 24/7 maakindustrie. Daarbij ligt onze focus op projecten die zich richten op verduurzaming van de industrie.
Waar kan ik terecht met inhoudelijke vragen over de vacature?

Voor inhoudelijke vragen kun je het beste terecht bij de consultant die verantwoordelijk is voor de vacature. Alle contactgegevens vind je onderaan de vacature of op de teampagina.

Daarnaast kun je bij twijfel altijd een mail sturen naar info@buildingcareers.nl of bellen naar ons algemene nummer: 075 207 60 10.

Hoe kan ik solliciteren op een technische vacature op de website van BuildingCareers?
Onder elke technische vacature staat de consultant die verantwoordelijk is voor de vacature. Je kunt daar ook het sollicitatieformulier openen en invullen om direct te solliciteren. Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je deze telefonisch, per WhatsApp of mail stellen aan onze consultant. Daarnaast is het mogelijk om een open sollicitatie te sturen.
Wat gebeurt er precies als ik op een vacature van BuildingCareers solliciteer?

Ons sollicitatieformulier is gekoppeld aan het systeem waarin wij onze vacatures en kandidaten beheren. Als je het formulier hebt ingevuld, komen jouw gegevens in dit systeem te staan en word je automatisch aan de vacature gekoppeld. Onze consultant kan dan contact met je opnemen. Dit alles natuurlijk in overeenstemming met de AVG; zie ook ons privacybeleid.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is verstuurd?

Als je je sollicitatie hebt verstuurd, krijg je als het goed is een automatische bevestiging van je sollicitatie. De verantwoordelijke consultant neemt vervolgens binnen een aantal werkdagen contact met je op om je te informeren of om eventuele vragen te stellen.

Mocht je twijfelen of je sollicitatie goed bij ons is binnengekomen, stuur dan gerust een e-mail aan de betreffende consultant of info@buildingcareers.nl. Bellen naar ons kantoor is (binnen kantoortijden) ook een optie: 075 207 60 10.

Ik heb gesolliciteerd op een technische vacature. Wanneer hoor ik iets?
Wat leuk dat je interesse hebt in een van onze technische vacatures! We streven ernaar uiterlijk binnen 10 werkdagen te reageren op je sollicitatie. Vaak lukt dit al eerder, bijvoorbeeld binnen enkele werkdagen. Als je twijfelt of je sollicitatie goed bij ons is binnengekomen, bel of mail dan gerust om hiernaar te informeren.
Ik zie geen passende vacature op de website. Kan ik een open sollicitatie sturen?

Natuurlijk kun je ook een open sollicitatie sturen. Via een open sollicitatie kun je ons je cv en/of een motivatiebrief sturen. We horen graag meer over je achtergrond en je wensen in een nieuwe baan. Mogelijk hebben we kansen voor je bij één van onze opdrachtgevers.

Neem ook contact met ons op als je vragen hebt over onze samenwerking met MatchQ! Door middel van een gedrags- of drijfverentest brengen we graag samen met jou scherper in beeld wat jij zoekt in een nieuwe baan of functie. Bel 075 207 60 10 of mail naar info@buildingcareers.nl

Werken jullie met een lead fee?

Jazeker! Wij hechten grote waarde aan een sterk netwerk en als anderen hun netwerk met ons delen mag daar zeker een mooie lead fee tegenover staan. Op onze pagina Goed voor Elkaar vind je meer informatie over deze regeling. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten.