Nieuws

65 jaar oude stichting begint 2e jeugd

– PERSBERICHT –

65 jaar oude stichting begint 2e jeugd

sab-65-jaarBEVERWIJK – Na 65 jaar, met Tata Steel als bestuurder, heeft SAB 1950 op 30 september jl. een akkoord bereikt met de staalproducent over de zelfstandige voortzetting van de stichting. Met de installatie van het nieuwe bestuur is een nieuwe mijlpaal in de rijke historie van de arbeidsbemiddelaar bereikt. Na de afstoting van de bemiddelingsactiviteiten voor productiemedewerkers aan Randstad Uitzendbureau begin 2015, werkt SAB nu zelfstandig verder aan haar toekomst als de specialist in arbeidsbemiddeling voor ingenieurs in de regionale industrie.

SAB 1950 is een begrip in de IJmond. Sinds de oprichting in 1950 door de toenmalige Hoogovens, nu Tata Steel, vonden reeds duizenden medewerkers werk via SAB bij de staalproducent in IJmuiden. In de afgelopen 65 jaar is er een nauwe band geweest vanuit bestuurlijk toezicht op het reilen en zeilen van de stichting. Met de zelfstandigheid van SAB breekt nu een nieuwe periode aan voor de organisatie.

Met een onderscheidende werkwijze die zich het best laat kenmerken door openheid, transparantie, eerlijkheid en persoonlijke aandacht heeft SAB zich in de afgelopen decennia ontwikkeld van een havenpool tot detacheerder van ingenieurs voor de regionale industrie. Niet alleen voor Tata Steel, ondertussen werkt ruim 25% van de gedetacheerden, medewerkers en zzp’ers op projectbasis bij andere grote organisaties in de regionale industrie.

SAB blijft in de toekomst de preferred supplier bij Tata Steel voor ingenieurs en kaderfuncties voor hoger opgeleiden. Met de zelfstandigheid en specialistische kennis van de markt zal SAB zich in de toekomst verder focussen op de arbeidsbemiddeling van ingenieurs in de regionale industrie.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Robrecht Bakker of Daan Leenman.

Ook leuk om te lezen