Nieuws

SAB Detachering wordt BuildingCareers!

De samenwerking tussen SAB Detachering en BuildingCareers Werving & Selectie is al jaren zeer hecht. Hoewel we op papier twee verschillende bedrijven zijn, werken we onder hetzelfde moederbedrijf, op hetzelfde kantoor en voor dezelfde mensen: ingenieurs en industriële opdrachtgevers.

Een stukje geschiedenis

De historie van SAB Detachering gaat ver terug. SAB staat oorspronkelijk voor Stichting Centraal Administratiebureau. Deze stichting werd in 1950 opgericht als gesubsidieerde arbeiderspool met vaste mensen om de houtschepen in de haven van Zaandam te lossen. Dit was lang voordat het woord ‘flexwerken’ werd bedacht. Vanaf 1951 bemiddelde SAB Detachering medewerkers voor staalbedrijf Hoogovens, inmiddels Tata Steel, dat toen een groot tekort aan arbeiders had. Omdat dit goed werkte, werden er vanaf 1955 medewerkers speciaal door SAB in dienst genomen voor Hoogovens.

Zo ging het jaren en jaren door, tot in 2008 BuildingCareers door Corus gevraagd werd een detacheringsafdeling voor ingenieurs op te zetten binnen de toenmalige stichting SAB. In 2015 nam BuildingCareers Companies die detacheringsafdeling over. Vanaf dat moment werkte SAB Detachering samen met BuildingCareers onder hetzelfde moederbedrijf. BuildingCareers verhuisde van Haarlem naar het kantoor van SAB Detachering in Beverwijk.

De toekomst

Vanaf het moment dat SAB Detachering en BuildingCareers onder één dak werkten, vervaagde intern ook steeds meer de grens tussen beide bedrijven. En waar het in het begin nog logisch was om de twee verschillende labels aan te houden, werd met verloop van tijd de synergie optimaal. Tegelijkertijd was het voor onze klanten niet altijd duidelijk waarom we onder twee labels werkten. Daarom hebben we in 2020 de knoop doorgehakt… We gaan verder als één bedrijf onder één naam: BuildingCareers.

We blijven in de nieuwe situatie natuurlijk dezelfde dienstverlening aanbieden. In de ene situatie is detacheren de beste oplossing en in de andere situatie zal een traject van werving & selectie beter passen. We kunnen onder één naam een bredere, flexibelere en meer volledige service bieden. Dat is fijn voor zowel werkzoekenden als opdrachtgevers.

Wat gaat er gebeuren?

Tot het einde van 2020 zal er voor de buitenwereld nog niets veranderen. In het eerste kwartaal van 2021 gaan we de overgang inzetten. Er wordt dan een nieuwe website gelanceerd voor ‘het nieuwe BuildingCareers’ en we gaan dus over naar één website, één telefoonnummer, één LinkedIn-bedrijfspagina, enzovoorts.

Ook leuk om te lezen